Czech version for Klimakteriumperioden
Czech version

German version for Klimakteriumperioden
German version

English version for Klimakteriumperioden
English version

Spanish version for Klimakteriumperioden
Spanish version

French version for Klimakteriumperioden
French version

Greek version for Klimakteriumperioden
Greek version

Italian version for Klimakteriumperioden
Italian version

Dutch version for Klimakteriumperioden
Dutch version

Portuguese version for Klimakteriumperioden
Portuguese version

Swedish version for Klimakteriumperioden
Swedish versionKlimakteriumperioden home page

 

 

 
Klimakteriumperioden

 

 

 Woman health. Klimakteriumperioden.

Vad manipulerar officiellt, är appellklimakterium en händelse - namely, peka på som dig får din sist menstrual period. Denna permanent cessation av menstruationen markeras vanligt vid 12 månader i rad av att ha inga perioder. Mest kvinnor erfar klimakterium från 40 till 58 myndiga år, med en median- ålder av 51.4 år.

I kvinnor, ovariesjordbruksprodukter de kvinnliga hormonen estrogen och progesterone. Estrogen och progesterone kontrollerar en kvinna perioder, och annan bearbetar i henne förkroppsligar. Som en kvinna att närma sig klimakterium, gör hennes ovaries gradvist mindre och mindre av dessa hormon.

Som hormonet jämnar nedgången, mönstrar en kvinna av menstrual blödning blir vanligt ojämn. Många kvinnor erfar lätt, hoppade over eller sena perioder för flera månader till ett år, för deras perioder stoppar alldeles. Några kvinnor kan erfara tung-än-det normala blödning. Det är viktigt att realisera att, tills klimakterium är färdigt, en kvinnastillbild kan bli gravid, även om perioder är ljusa eller felande.

Perimenopause också som är bekant som övergångsålderen, inkluderar tiden för klimakterium, när hormonal och biologiska ändringar och läkarundersökningtecken börjar att uppstå. Denna period varar för ett genomsnitt av tre till fem år.

Som estrogen jämnar nedgången, slida den naturliga smörjmedelminskningen. Fodrar av slidan blir gradvist thinner och mindre resår (som mindre är kompetent att sträcka). Dessa ändringar kan orsaka könsbestämmer för att vara obekväma eller smärtsamma. De kan också leda till inflammation i slidan som är bekant som atrophic vaginitis. Dessa ändringar kan göra en kvinna troligen för att framkalla vaginal infektioner från jäst eller bakterie- urin- områdesinfektioner för overgrowth och.

Sömn störs ofta av den hoade nighttimen exponerar. En långsiktig brist av sömn kan leda till ändringar i moods och sinnesrörelser. De kemiska ändringarna, som händer under klimakterium, inte förhöjning riskera av fördjupningen. Emellertid erfar många kvinnor ha som huvudämne livändringar under deras inklusive klimakterium för den mellersta åldern och sovar störningar, som kan förhöjning riskera av den framkallande fördjupningen.

För klimakterium har kvinnor klassar av hjärtinfarkt och slår lower än manar. Efter klimakterium emellertid, fortsätter klassa av hjärtsjukdomen i kvinnor till löneförhöjningen och jämliken som av manar efter ålder 65.

Perimenopause varar vanligt tre till fem år, men den kan ta så fåtal som två år eller så många som åtta år för några kvinnor. Ändringarna i förkroppsliga som uppstår under klimakteriumjumbon för vila av en kvinna liv. Förbättra med tiden, However hoat exponerar vanligt, passande frekventerar mindre och mindre strängt

Ett nummer av läkarbehandlingar är van vid fest tecknen av klimakterium. Den behövda typen av läkarbehandlingen är ett invecklat beslut, och varje kvinna bör diskutera utfärda med henne manipulerar. Den ska behandlingen beror på vilka tecken är mest jobbig och hur jobbigt de är.

Emellertid nytt bevisa har visat att det finns något riskerar tillhörande med bruket av dessa mediciner. Förhöjning för Estrogenterapicanen riskera av hjärtsjukdomen, slår, bröstcancer och blodproppar i ett litet nummer av kvinnor. Å ena sidan förhindrar det bryter och canminskning riskera av koloncancer. Därför är beslutet som använder hormonutbytesterapi till festtecken av klimakterium, ett individbeslut. En kvinna bör tala till henne manipulerar om riskerar och gynnar av hormonutbytesterapi för henne.

Läkarbehandlingar liksom venlafaxinen (Effexor) och paroxetinen (Paxil) är det första primat för kvinnor med hoat exponerar ofta vem inte är på hormonutbytesterapi. De avlöser tecknen av hoat exponerar i 60% av kvinnor.

Gabapentinen (Neurontin) som måttligt är effektiv, i hoad behandling, exponerar. Gabapentins är huvudsakliga biverkning drowsiness. När du tar det på läggdags kan hjälpa att förbättra hoad sömnstundminskning exponerar.

Calcitonin - hormon som produceras av den thyroidkörteln och hjälpen förkroppsligauppehälle- och brukscalciumen. En nasal sprej bildar av denna drog är van vid hjälp förhindrar benförlust i kvinnor på riskerar. Manipulerar kan ordinera calcitonin till hjälp avlöser smärtar från bryter tack vare osteoporosis.

Det finns inte något förhållande mellan tiden av en kvinna första period och hennes ålder på klimakterium. Åldern på klimakterium påverkas inte av en kvinna race, höjd, numrerar av barn eller bruk av muntliga preventivmedel.

Vid forskningar, så cyklar många, som one-third av kvinnor lider från PMS-släkta tecken, som deras hormon fluctuate i den sist veckan, eller två av deras månadstidning.

Fördriva några kvinnor kan erfara dessa tecken intermittent, omkring ett i 10 erfar dem varje månad, enligt Eades. För omkring en i 20 kvinnor kan PMS bli så sträng, att den orsakar allmän fördjupning i dagligt liv, enligt nya val i naturligt läka av Förhindrande Tidskrift.

Varför så lider några kvinnor mer än andra, och vad kan dessa kvinnor göra för att stoppa PMS från att avbryta deras liv? Svaret kan finnas i näring, och naturligt vård- botar.

Forskning föreslår att PMS-tecken uppstår oftare i kvinnor med hög nivå av blodestrogen som jämförs till progesterone. PMS kunde eventuellt ses till som estrogenintoxication. Emellertid, finns det ett nummer av naturlig väg att handla med en sådan obalans och att förhindra och betagna PMS-tecken.

Primroseolja, flaxseedolja, lavendel, parsley, bipollen och kyska bär som brett används i Europa, är annat bevisat naturligt botar som kan lindra vanligt tecken.

Förutom näringsrik supplementation kan kvinnor hjälpa att förhindra PMS vid danandeändringar till deras bantar. Äta mer matar som är rika i fettsyror omega-3, är den lika fettiga fisken och gröna lövrika grönsaker, viktiga, sedan brister omega-3 har också anknutits till PMS.

Stilla experter är inte säkra exakt vad orsakar PMS. Någon forskning visar att den har förbundit till hormonal ändringar som uppstår under en menstrual kvinna cyklar. Tecknen kan uppstå under ovulation eller rättvist för menses, eller de kan visas, att försvinna, och att visa igen under samma cykla. För omkring en i 20 kvinnor är kombinationen så dåligan att den skapar en allmän fördjupning som påverkar dagstidningen jagar av deras liv.

I en rapport som publiceras i det foumal av amerikanhögskolan av beslutsamma näringforskare har en magnesiumbrist, varit tillhörande med det ensamma premenstrual syndromet eller i kombination med brister av zinc, linoleic syra och b-vitaminer (huvudsakligen B6).

Om du har menstrual problem, kan du lättar dem med bantar. Forskare har långt bekant som matcanpåverkan den kvinnliga hormonestrogenen, den röra menstruationen, och, som kolhydrat anknytas starkt till det premenstrual syndromet (PMS). Nu avslöjer forskning att förvåna nya ledtrådar om hur bestämda matar och nutrients, inklusive calcium, manganese, och speciellt dietary fett och cholesterol, kan påverkanmenstruationen.

Klimakteriumperioden. Woman health.


Definitioner

Chlorella


Estrogen


Klimakterium


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsi


Estrogen


Fördjupning


Hormon


Osteoporosis


Premenstrual syndrom


Progesterone


Spänning


Testosterone


Ångest


övergångsålder


Improve your salary - find new job. You are ready?


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Woman health namngett Klimakteriumperioden är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Woman health. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Woman health till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Insurance Ring of Brazilia, Woman health office.